Colombia het Corjuconi-huis

Het 'Corjuconi-huis' wil straat- en zwerfkinderen een helpende hand toesteken om uit de vicieuze cirkel van armoede en criminaliteit te stappen en hen de kans geven om een eigen, goede toekomst op te bouwen. Daarvoor voeren onze tehuizen een heel gericht programma van zorg en activiteiten uit.

 

Uitbreiding Keuken

De kinderen die naar het 'Corjuconi-opvanghuis voor straat- en zwerfkinderen' toekomen voor hulp, komen uit gezinnen die niet in hun eerste levensbehoeften kunnen voorzien. Momenteel helpt Corjuconi zo'n 60 kinderen uit de armste gezinnen van de wijk Las Delicias in Palmira met voedselvoorzieningen. Bij Corjuconi ontvangen deze 60 kinderen ontbijt, lunch en een middagsnack. Corjuconi wil op deze manier ondervoeding tegengaan, aangezien op dit moment in zo'n 70% van alle gevallen niet kan worden voorzien in de basisbehoeften. De huidige keuken is thans zodanig uitgebreid met de nodige voorzieningen om de maaltijden van deze kinderen te verzorgen. Daarnaast biedt de uitbreiding van de keuken voldoende beweegruimte, zodat er allerlei lesjes, zoals hygiëne en de goede verzorging van je lichaam en gezonde voeding bereiden, kunnen worden gegeven aan de kinderen.

 

Houtbewerkingsatelier

De houtbewerkingsklas in het Corjuconi-huis bestaat uit ca. 40 kinderen per jaar. De kinderen zijn minimaal 10 jaar en maximaal 18 jaar oud. Zij hebben het erg naar hun zin in de houtbewerkingsplaats. Niet alleen de kinderen volgen de lessen, maar ook de jongeren die reeds vertrokken zijn uit het Corjuconi-huis, die zich graag deze kunst meester maken. Via het gebruik leren maken van de aanwezige machines en gereedschap bekwamen deze kinderen zich in het vak houtbewerking, zodat de kinderen leren producten te vervaardigen en zodoende opgeleid worden tot timmerman/houtbewerker. De vernieuwde werkplaats biedt de mogelijkheden om jaarlijks 20 extra leerlingen op te leiden.

 

Sportveld

Een van de activiteiten die helpt deze cirkel te doorbreken, is sport. Het 'Corjuconi-huis' heeft ervaren dat de kinderen zich al sportend goed ontwikkelen, zowel lichamelijk en geestelijk, alsook in de omgang met anderen. Omdat sport beoefenen in zoveel opzichten bevorderend werkt, wil Corjuconi een sportaccommodatie tot stand brengen.

 

Om aangrenzend stuk grond te kopen en het gebruiksklaar maken van dit stuk grond is een donatie gemaakt vanuit ChildRight.

 

'Samen met de Kinderen'

Corjuconi is een organisatie in Colombia die zich inzet voor kinderen die aan hun lot zijn overgelaten en die niet voor zichzelf kunnen zorgen. De kinderen (7-15 jaar) zijn afkomstig uit de Colombiaanse stad Palmira en het gebied rondom deze stad. In dit gebied zijn veel arme huishoudens waarvan 70% niet in de dagelijkse behoeften kan voorzien. De kinderen zien zich genoodzaakt tot stelen of bedelen op straat.

 

Corjuconi zorgt voor liefdevolle opvang en (beroeps)onderwijs, maar voorziet ook in goede begeleiding zodat de kinderen verantwoordelijkheid leren dragen en een meer gezonde basis krijgen.

 

Corjuconi zorgt dat de kinderen te eten hebben en steunt ze op pedagogisch, psychologisch, medisch en recreatief gebied. In de zeven jaar dat Corjuconi Colombia actief is, is het duidelijk geworden dat veel meer kinderen hulp nodig hebben. Om meer kinderen op te kunnen vangen, bouwt Corjuconi aan meer fysieke ruimte. Het bouwproject wordt gefaseerd opgeleverd; als de fundering eenmaal staat, kunnen de nieuwe vertrekken en kamers in fases worden opgebouwd. Voordeel hiervan is dat ook de kosten over verschillende periodes verspreid kunnen worden.

 

ChildRight steunt Corjuconi met financiële middelen.

 

IMG_2617.JPG

 

IMG_2614.JPG

 

IMG_2607.JPG

 

IMG_2584.JPG

 

IMG_2600.JPG