Fahari Foundation Centre, Kenia

Afgelopen 14 februari 2015 is het Fahari Foundation Centre, in Bomani (Mtwapa, Kenia),officieel in gebruik genomen.


Dit nieuwbouw rescue centre, waar 51 (wees)kinderen onder begeleiding van 4 volwassenen "wonen" is tot stand gekomen door heel veel financiële donaties (o.a. van ChildRight) en na heel veel acties om de benodigde fondsen bij elkaar te krijgen.


In dit centre hebben de 51 (wees)kinderen een liefdevol en veilig thuis gekregen waar ze beschermd worden tegen misbruik in de breedste zin van het woord. Daarnaast krijgen deze kinderen nu 3 x daags een maaltijd en krijgen ze bijles van een leraar. Natuurlijk is er ook voldoende tijd voor de kinderen om hun hobby's (zang, dans, acrobatiek, lezen, enz.) uit te oefenen.


Het gebouw staat op een perceel dat groot genoeg is voor de kinderen om te spelen en is er een groententuin van 900 m2, zijn er 2 kippenhokken en een geitenverblijf.


In het gebouw zijn 2 slaapkamers voor meisjes, 2 slaapkamers voor jongens, douches, wc's, een eetzaal, een keuken, een voorraadkamer, 2 leslokalen, 2 woonruimtes voor de begeleiding, een kantoor en een
opbergruimte.


De donatie van ChildRight is o.a. ook gebruikt om een gedeelte van het interieur te betalen.


De kinderen blijven in het programma tot ze gezond volwassen zijn, een beroep hebben geleerd en uiteindelijk zelfredzaam zijn.


We zijn trots en blij dat we, met z'n allen, voor deze 51 (wees)kinderen een wezenlijk verschil maken!