Takoradi, Ghana

Adelaide verloor haar vader op haar 14e en haar moeder op haar 15e. Haar tantes zorgen voor haar, maar kunnen geen schoolgeld betalen. Nu is ze 16 en dankzij de Scholarship die ze krijgt is ze weer een vrolijk meisje die een toekomst voor ogen heeft. Ze wil heel graag zuster worden in het ziekenhuis in Biemso. Ze gaat er vaak naartoe om te kijken hoe de zusters hun werk doen.

 

Ghanasi__Adelaide.jpg

 

Abdul Hakeem heeft op 18-jarige leeftijd een Scholarship gekregen dankzij de donateurs van Stichting ChildRight. Abdul woonde in het dorp Biemso waar hij genoodzaakt was om zijn ouders te helpen op het platteland. Hij wilde heel graag dokter worden, maar er was geen geld om zijn vervolgopleiding te betalen. Zijn moeder heeft Sikkelcel Anemie en is erg ziek, waardoor dat nog meer extra kosten met zich meebrengt. Dit jaar ging hij naar de derde klas van de Senior Secundary School. Zijn droom om dokter te worden is bijna werkelijkheid.

 

Ghanasi_Derrick.jpg

 

Derrick Agei heeft op 19-jarige leeftijd een Scholarship gekregen. Hij woonde in Biemso en wilde heel graag profvoetballer worden. Zijn ouders hadden geen geld om zijn talent te ondersteunen. Ondertussen is Derrick druk aan het voetballen en droomt er dagelijks van om mee te spelen tijdens het WK. Wie weet wordt deze droom werkelijkheid.

 

Ghanasi_Abdul.jpg