Pondicherry, Zuid-India

Het opvanghuis Soorya Udayam Illam oftewel "Huis van de Opgaande Zon" biedt ruimte voor ca. 40 kinderen. Het is tevens een onderwijscentrum voor kinderen uit de regio. Udayam Illam is een ecovriendelijk en deels zelfvoorzienend project. Het opvanghuis is het kloppende hart temidden van de overige sociaal-maatschappelijke activiteiten, te weten de emancipatie van de lokale gemeenschap door middel van zelfhulpgroepen en micorkredieten, onderwijsprogramma's, gezondheidszorg en voorlichting over hygiëne.

 

ChildRight heeft financieel bijgedragen aan de aanschaf van een schoolbus. De bus zal worden gebruikt voor het vervoer van kinderen van het opvanghuis Soorya Udayam (doktersbezoek, excursies, vervolgonderwijs, etc.) en dagelijks vervoer van 'drop-out' kinderen uit de omliggende dorpen naar de Empowermentschool voor speciaal onderwijs. Deze ophaaldienst is essentieel om deze groep kinderen weer naar school te krijgen terwijl ze in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen.

 

ChildRight heeft financieel bijgedragen aan de bouw, en steunt tot en met heden ook het onderwijsproject voor speciaal onderwijs aan drop-out kinderen in Pondicherry in India.