Inkisi, Congo

We will post the translation of the text below (about project Inkisi, Congo) as soon as possible. Sorry for the inconvenience.

 

Complexe Scolaire Bambale staat in Cité Nsele, een achterstandswijk in Inkisi. Inkisi is een plattelandsstadje op zo'n 150 km. van de hoofdstad Kinshasa

 

In 2008 konden de eerste drie lokalen van de nieuwe school in gebruik genomen worden, daarna is een bibliotheek/docentenkamer gerealiseerd en in september 2011 konden nog eens 3 klaslokalen in gebruik worden genomen. Deze school is een van de weinige scholen waar ook kinderen waarvan de ouders slechts weinig schoolgeld kunnen betalen terecht kunnen. De school loopt goed en de lokalen worden optimaal benut, de klassen zitten (meer dan) vol. De kinderen uit de wijk hebben 's morgens les.

 

De ondersteuning die we voor dit project willen vragen betreft veiligheid (omheining) en uitbreiding van de schoolfaciliteiten (opslagruimte).

 

Het huidige project betreft dringend gewenste verbetering en uitbreiding van de huidige faciliteiten:

minder onkosten ten gevolge van inbraken, toename gevoel van veiligheid , verbetering lesomgeving en daarmee verbetering onderwijsresultaten van de leerlingen,

verbetering van het speelterrein door egalisering van de grond, waardoor valpartijen voorkomen worden en kinderen goed kunnen spelen en meer ruimte in de klaslokalen voor de leerlingen zelf.

 

De leerlingen scoren goed bij de nationale testen en oud-leerlingen van C.S. Bambale doen het goed op de middelbare school en presteren daar boven gemiddeld. Middels bijscholing van het onderwijsteam wordt er hard aan gewerkt om de kwaliteit van het onderwijs te verhogen. Ook het schoolmanagement wordt met trainingen en workshops versterkt.

 

Er is onlangs een internetopleidingscentrum geopend. Leerkrachten en oudere leerlingen kunnen daar naar verwachting mede gebruik kunnen maken van computer- en internetfaciliteiten ter ondersteuning van de huidige les- en trainingsprogramma's.