ChildRight Nobel Prijswinnaars Fund

ChildRight Fund is een, door een groot aantal Nobelprijswinnaars ondersteund, fonds dat vecht voor de rechten van kinderen wereldwijd. Samen doen wij een beroep op de wereld - op u, jou, ons allemaal: STOP het uitbuiten van kinderen.Ze hebben recht op een beter bestaan en een betere toekomst!

Childright niet aan de deur

Childright niet aan de deur

05/02/2017

uw donatie is van harte welkom

lees verder

2016 was een fantastisch jaar voor onze projecten

2016 was een fantastisch jaar voor onze projecten

07/01/2017

In 2016 heeft Childright weer voor veel kinderen iets kunnen betekenen in de ruimste zin van het woord. Dat doet ons bijzonder veel goed, want daar doen we het voor en wij zetten ons daarvoor in omdat elk kind telt in deze wereld en zij recht hebben op datgene waar het veel kinderen aan ontbreekt, eten drinken slapen onderwijs gezondheid etc maar zeker ook liefde krijgen.
Het 2e Nobel Gala in het Kurhaus te Scheveningen was begin januari weer een groot succes!
Met dank aan het Kurhaus voor sponsoring; en o.a. de schenkingen van kunstwerken door div kunstenaars en inzet van de vele vrijwilligers, heeft ChildRight € 176.000,- euro direct na dit gala ter ondersteuning aan de kinderprojecten overgemaakt.

John vd Heuvel (misdaadreporter) ontving deze avond Childright Award 2016 voor zijn programma Ontvoerd.

Meer informatie (o.a. nieuws, updates, projecten/foto’s/video’s etc) vindt je op onze website www.childright.nl

Like ons en wordt vriendjes met ons op FB https://www.facebook.com/ChildRightFund

Samen met de giften van de trouwe donateurs van Childright is de noodzakelijke hulp dit jaar gelukkig weer tot stand gekomen voor kinderen die wonen en leven in kindertehuizen, kinderdorpen, care centers, opvanghuizen, weeshuizen, ziekenhuizen, gevangenissen, straatkinderen etc
Childright ondersteund kinderen met de 1ste levensbehoeften, zoals voedsel, onderdak, scholing, kleding, maar er zijn soms ook operaties noodzakelijk voor kinderen met bijv een schisis (hazelip) of andere gerelateerde lichamelijke afwijkingen. Medicatie tegen o.a. zoals HIV en Aids. Maar ook een baby couveuse, een aangelegde waterput/toren, schoolspullen en schoolkleding/uniformen, materialen voor het inrichten van een hospitaal etc etc
Veel kinderen hebben geen ouders meer, deze weeskinderen worden opgevangen in wees/huizen of dorpen waar een pleegmoeder hen verzorgd. Ouders van vele kinderen leven soms ver onder de armoedegrens, deze kinderen krijgen o.a. onderwijs, sportfaciliteiten, voorlichting van bijv. gezondheidzorg, weerbaarheidstrainingen, voedselprogramma’s.

Een kleine greep uit de diverse projecten:
*Voor het project “Stop kind huwelijken” is er een specifiek voorlichtingsprogramma samengesteld. *Twee NL projecten waar kinderen in NL een of beide ouders missen door overlijden van ziekte of ongeval, zij een dagje uit gaan en het verdriet even kunnen vergeten. *Kinderen in NL een steuntje in de rug te geven door tastbare wensen te adopteren om deze mogelijk tot werkelijkheid te brengen. *Roemeense kinderen uit een kindertehuis die voor 3 weken in NL verblijven bij een gastgezin.
*Braziliaanse kinderen favela/straatkinderen sporten mogelijk maken en zij ook sociale educatie krijgen*Colombia ca 60 straat- zwerfkinderen die aan hun lot zijn overgelaten en die niet voor zichzelf kunnen zorgen krijgen in het huis verzorging, voedsel, scholing ,sport, hygiëne etc Er is ook een houtbewerkingsklas voor ca 20-25 kinderen die deze opleiding kunnen volgen.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt met de on-aflatende steun ter plekke in de div landen van vrijwilligers en organisaties waar Childright nauw samen mee werkt.

Projecten o.a. in:

Kenia: Bomani en Bulembu
Afrika: Kisantu, Malindi en Congo
Indonesië: Java; Pare, Klaten, Denpasar, Batam
NL: div plaatsen
Nepal: Kathmandu
Roemenie Saniob
Guatamala : Sacoj Chiquito
Haïti: kinderdorp
Colombia: Palmira
India: Pondicherry
Thailand: Chonburi
Brazilië: Rio de Janeiro

Het is heel fijn te weten dat ook de Nobels/laureaten achter Childright staan en ons blijvend steunen o.a.
Mairead Corrigan Maguire
Frederik Willem de Klerk
His Holiness Dalai Lama
Prof. Dr. Gerardus ’t Hooft
Lech Walesa
Leon M. Lederman
Archbishop Desmond Tutu

In 2016 mocht Childright ook weer een paar nieuwe statements ontvangen van Nobelprijswinnaars die de doelstellingen van Childright ondersteunen.

Ook in 2017 hoopt Childright in elke vorm nog meer kinderen te mogen ondersteunen. Zij hebben ons echt nodig en verdienen het om een gezond en gelukkig kind te zijn en een fijne jeugd te hebben met de rechten die kinderen toekomt.
Kinderen kunnen niets doen tegen oorlog, armoede, honger, ziekten, aardbevingen, tsunami’s, overstromingen, (overlijden ouders) etc
Wij moeten kinderen beschermen tegen o.a. deze vreselijke gebeurtenissen en ze “mee op reis nemen” naar een betere toekomst.

Blijf Childright daarom steunen want daarmee steunt u de kinderen!

Dank u wel voor het vertrouwen in ons en onze projecten, het bestuur en vrijwilligers wensen u een fantastisch 2017 toe!


lees verder

Meer nieuws

     anbi.png     RFB.png  


Via Geef.nl kunt u ons snel en eenvoudig helpen met uw donatie

geef-logo.png