Childright niet aan de deur

Let op! Childright collecteert niet bij u aan de deur maar: Pas op: Iemand aan de deur met een mobiel pinapparaat is allang geen uitzondering meer, maar de politie waarschuwt dat nu ook criminelen de methode hebben ontdekt. Ze doen zich voor als collectant voor een goed doel en kopiëren dan je pinpas. De politie maakt melding van deze "nieuwe manier van skimmen". Er zijn de afgelopen tijd verschillende meldingen binnengekomen van "mogelijk dubieuze collectanten". Ze geven aan dat ze een collecte houden voor een goed doel. Hierbij wordt gezegd dat er alleen met de pin kan worden gedoneerd, omdat men liever niet meer met geld over straat loopt, schrijft de politie. Het slachtoffer pint vervolgens een bedrag en toetst de pincode in op het draagbare apparaat. Hierdoor worden de gegevens van de pinpas gekopieerd en heeft men direct de pincode. Daarna wordt met de gegevens gauw geld gepind bij een pinautomaat in de buurt. 

* De landelijke collectes worden altijd duidelijk van tevoren aangekondigd. je kunt dat nagaan in het "collectanten rooster van het Centraal Bureau Fondsenwerving"  * een collectant moet kunnen laten zien dat hij of zij verbonden is aan een bepaalde organisatie, bijvoorbeeld door een speciaal identificatiebewijs  *ook een afschrift van de lokale vergunning moet kunnen worden aangetoond   *een collectebus moet gesloten en verzegeld zijn*

UW DONATIE BIJ CHILDRIGHT BLIJFT VAN HARTE WELKOM EN IS OOK HEEL ERG NODIG. OP DEZE SITE KUNT U VEILIG DONEREN VOOR DE KINDEREN. dank u wel !

 

childright-300x250_300x250.jpg

 

 

Nieuws