UPDATE: OPERATIE GESLAAGD!!

UPDATE

Operatie geslaagd!

De operatie is super goed gegaan! ????

Het duurde wel erg lang voordat ze weer een beetje bij kennis was en ik haar mocht zien op de recovery room, maar ze heeft zich kranig geweerd en ik ben apetrots ?De artsen waren onder de indruk van haar rust en kalmte en dat ze tot in de ok iedereen complimentjes gaf en grapjes aan het maken was. Ook toen ze eindelijk in haar kamer lag maar nog steeds erg groggy was, vertelde ze de ene schunnige grap na de andere waardoor de verpleegsters de grootste lol met haar hadden. Zij zijn trouwens allemaal heel erg lief en zorgzaam. Heel erg fijn.

Ik ben de hele nacht bij haar gebleven en het was een komen en gaan van verpleegkundigen die haar kwamen checken of medicatie toedienden. Vannacht om 4 uur is ze voor het eerst (met ondersteuning) naar het toilet geweest en daarna is ze ook gaan drinken en sinds vanochtend eet ze alles wat los en vast zit. Ze had bijna 20 uur gevast dus dat werd ook wel tijd.

Dr Henderson was erg tevreden over hoe de operatie was gegaan en zei vol trots dat hij een perfecte fusie had gedaan. Hij verwacht dat ze zeer snel zal herstellen en dat ze goede resultaten zal behalen. Ze moet van hem iedere dag bewegen en was verrast te horen dat ze al 2x naar het toilet was geweest.

Ruby vond het ontzettend meevallen. Ook de pijn, waar ze eigenlijk alleen echt last van had toen ze wakker werd uit de narcose. Nu krijgt ze iedere 4 uur diverse pijn medicatie die erg goed helpen. Dat zal anders zijn zodra we weer in het hotel zijn. Vermoedelijk woensdag of donderdag. Wel heeft ze last van haar keel en moet ze opnieuw leren slikken omdat de fusie invloed heeft op haar slokdarm.

Ongelofelijk bedankt voor alle lieve berichten! Het zijn er 100en en ik heb nu helaas geen tijd om jullie allemaal persoonlijk te bedanken, dus bij deze ????????????

Ik ga me even opfrissen en boodschappen doen. Dan rijd ik weer terug naar het ziekenhuis.

Tot de volgende update!

Liefs uit Silver Springs?

186536026_1720919374758227_8522777567261392999_n.jpg

 

 

NIEUWS UIT AMERIKA VAN ROLIEN MAMA VAN RUBY:

Daar gaat ze!

Bijna 14 jaar ziekte, pijn, onderzoeken, artsen en heel veel tegen werking en ellende later, wordt Ruby vandaag eindelijk geopereerd. En wel door de meest ervaren en allerbeste neurochirurg op het gebied van EDS, CCI, AAI en TCS, Dr. Fraser Henderson 

Niet alleen een fantastische chirurg die de afgelopen 15 jaar nonstop uitgeroepen werd tot ‘Topdoctor’ en daarnaast diverse andere awards en onderscheidingen heeft ontvangen, maar ook een geweldig mens. Super empathisch en meelevend. Zijn laatste woorden tegen Ruby waren ‘For the next 3 hours you are going to be the most precious person in the world to me’. Ruby:”Ik ben al meerdere malen geopereerd maar dat heeft nog geen enkele chirurg ooit gezegd”.

Nadat hij haar een welgemeende knuffel had gegeven en ik er ook nog één kreeg om ook mij een hart onder de riem te steken, liep hij weg en kreeg ik nog een bevestigend knikje dat het allemaal goed zal komen.

Ruby was heel rustig en voelde zich enorm gesteund. Ook al het verplegend personeel was erg lief en vrolijk. Er was helemaal geen gespannen sfeer waardoor ze er vol vertrouwen in ging.

De arts belt mij zodra ze klaar is en naar de recovery gaat want dan mag ik naar haar toe. Ook mag ik vannacht bij haar blijven als ze dat wil.

Het voelt een beetje onwerkelijk dat het nu ineens gaat gebeuren. Na alles dat zij hebben meegemaakt, inclusief de crowdfunding. Maar het is toch echt waar!

Nogmaals heel veel dank voor alle donaties en steun. Dankzij jullie allemaal wordt ze nu eindelijk geholpen.

Dank dank dank 

 

187160494_1720345644815600_1310411737422202825_n.jpg

 

 

 

Nieuws